Vi visste redan när halvkombin visades i förra veckan att Mazda 3 även skulle komma som sedan inom kort. Här är den nu, och precis som för halvkombin kom bilderna ut lite i förtid.

Den här gången är det ryska Top Gear som har gått före, och gjort bilderna på Mazda 3 i sedantappning offentliga innan den det officiellt var tänkt att ske. Små sedaner är ingen stor marknad i Sverige, men på vissa håll i världen är sedanen en betydligt populärare version av Mazda 3. Exempelvis i just Ryssland.

Mazda 3 Sedan bjuder på precis det som förväntas. Bakpartiet har fått en egen design gentemot halvkombin och nog är bilen rätt snygg – och än mer lik en Mazda 6 i miniatyr. Ett större bakre överhäng kommer att ge bättre lastutrymme, även om vi inte vet några officiella siffror på det ännu. Annars lär interiören vara identisk med halvkombin.

Detsamma gäller motorutbudet – tre bensinare på mellan 100 och 165 hästar, samt en diesel på 150 hästar. Säljstart lär bli ungefär samtidigt med halvkombin, omkring årsskiftet.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer