Mazdas populära mellanklassaren gör nu officiell Europadebut under salongen i Genève. Elegantare och säkrare men fortfarande bara med traditionella förbränningsmotrer.

Uppdaterade Mazda 6 må vara gårdagens nyheter men nu gör modellen i alla fall officiell Europadebut. Redan till Los Angeles bilsalong förra året fick vi såväl data som bilder på den uppdaterade mellanklassaren som debuterade 2012

Då handlade det emellertid om sedanversionen. Kombin, Wagon på ”mazdiska”, gör debut nu på bilsalongen Genève men det mesta i matnyttig väg har vi redan fått serverat.

Nu kommer i alla fall fler bilder på såväl sedanen som kombin för europeiska marknaden. Klart står också att fem motoralternativ finns att välja på: två bensinare på två liter med effektuttag på 145 respektive 165 hästkrafter samt en på 2,5 liter och 195 hästkrafter. På dieselfronten finns en 2,2-litersmotor på 150 eller 184 hästkrafter.

Mazda 6 sedan Los Angeles 2017

Några hybrider eller helt eldrivna alternativ finns inte. Mazda håller som bekant förbränningsmotorns fana högt och menar att deras teknik kommer att göra bensinbilar lika miljövänliga som elbilar. Man har även gjort en undersökning som visar att européer har fortsatt förtroende för förbränningsmotorer.

Uppdaterade Mazda 6 erbjuder dock modern teknik när det gäller säkerhet och förarassisterande system som Mazda Radar Cruise Control med Smart Brake Support (autobroms upp till 160 km/h), headup-display samt en 360 graders-kamera.

Invändigt är det kort sagt snyggare med en mer slimmad och städad interiör där även pekskärmen har fått högre upplösning.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer