Mazda CX-3 visas i LA nästa månad

På Los Angeles Auto Show nästa månad visar Mazda upp ett nytillskott i lilla crossover-klassen: CX-3. Parallellt med den visar de även upp ett par andra spännande nyheter...

CX-5 är en succébil för Mazda, inte bara sett till Teknikens Världs tester utan också försäljningsmässigt världen runt. Mazda är därför på hugget och spinner vidare på suv/crossover-spåret. På bilsalongen i Los Angeles i november är det nämligen världspremiär för CX-5:ans lillebror CX-3.

Mazda säger i dagsläget inte mycket om CX-3, inte mer än att modellen innehåller hela paletten av Skyactiv-lösningar och designspråket Kodo.
CX-3 lär vara baserad på nya Mazda 2 som snart debuterar på europeisk mark. I så fall kan vi räkna med en lätt crossover (Mazda 2 väger från 970 kg) och med fyra förmodade motoralternativ. 75, 90 samt 115 bensinhästkrafter eller 105 dieselhästkrafter.

Bilden ovan är Mazdas första officiella bild på CX-3. Vad vi kan se i den är att linjespelet från nya 2:an följs till stora delar men att fronten har gjorts lite kraftfullare.

Helt nya CX-3 är inte ensam Mazda-nyhet i Los Angeles nästa månad. Självklart står nya MX-5 också där, men mer spännande nyheter är att CX-5 och Mazda 6 ska visas upp i uppdaterade utföranden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer