Mazda fortsätter att spotta ur sig linjesköna koncept i rask takt. Moskvasalongens Kazamai följs nu av Kiyora som ska visas i Paris. Kiyora spinner vidare på naturtemat och den här gången är det vatten som har fått agera inspirationskälla.

Endast några veckor efter att crossoverkonceptet Kazamai avslöjades visar Mazda nu ännu ett nytt koncept. Mazdas designers får minst sagt göra skäl för lönen. Mazda är verkligen i en klass för sig när det gäller att producera uppseendeväckande koncept. Senast i raden är Kiyora som ska visas i Paris. Precis som med de tidigare koncepten har Mazdas designers låtit sig inspireras av naturen. Kazamai anspelade på vinden, medan temat för Kiyora är vattnet.

Kiyora betyder ”ren” och ”äkta” på japanska , och Mazda beskriver bilen som en harmoni mellan körglädje och säkerhets- och miljöegenskaper. Mazda Kiyora baseras på en ny plattform som ska vara lättare, säkrare och ge roligare köregenskaper än tidigare Mazda-plattformar. Mazda tänker sig att Kiyora ska drivas av en ny generations direktinsprutade fyrcylindriga motorer och ett start-stopp-system ska se till att förbrukningen hålls nere. Tanken med Kiyora är att den ska visa hur en framtida, miljövänlig stadsbil från japanerna kan se ut. Ingen lär väl överraskas av att det är ungdomar Mazda har på kornet med Kiyora.

Förutom Kiyora ska Mazda även visa nya faceliftade MX-5. Dessutom får Mazda 6 en ny 2,2-liters turbodiesel i och med Parissalongen, samtidigt som Mazda 2 får en ny 1,6-liters dieselsnurra med turbohjälp.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer