Nästa generation Mazda MX-5 dyker upp först om fyra år, alltså är det läge att facelifta nuvarande generation för att fortsätta förföra sportbils- och roadsterentusiasterna. Första bilden på faceliftade MX-5 har nu dykt upp, resten får vi se i Paris om en månad.

Tyvärr har Mazda ännu inte skickat ut några som helst fakta om MX-5 årsmodell 2009 som genomgår en facelift. Däremot har första bilden på bilen kommit ut där vi kan se att trynet blir lite uppkäftigare än tidigare.
Fronten är den del av MX-5 som genomgått störst förvandling. Den lilla öppningen för grillen har vuxit rejält. Nu går den djupare ner mot backen och får bilen att se klart hungrigare ut. Bakom skylthållaren sitter något stötfångaraktigt, lite amerikanskt stuk. Dimljusen har fått en tydligare markering genom att vara placerade i sidoluftinsläppen som är nya. Strålkastarna har fått en aning uppdaterad optik. Samtidigt ser det ut som att de är lite mer uppdragna än tidigare, kan dock vara vinkeln på bilen i bilden som luras.
Dörrtrösklarna är betydligt mer markerade än tidigare och sidobackspeglarna har vuxit och fått ny utformning. Bakljusen, som är lite svåra att se på bilden, ser ut att ha gjorts om. Lampglasen på dessa sticker nu ut en bit från karossen. Sidoblinkersen på framskärmarna har för första gången inte gult glas, nu är de i stället utformade med klarglas.
Mazda MX-5 i faceliftat utförande ska visas på Parissalongen i oktober. Räkna med att Mazda skickar ut mer information om faceliften i god tid innan dess.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer