Spännande former och trygg teknik i harmoni, är det din melodi? Slå till på en Mitsuoka Roadster. Men gå till banken först.

Är du sugen på en Mazdas MX-5 men tycker att den är lite väl vanlig på vägarna så kanske bilen här kan vara ett alternativ. Under detta skal, vackert eller ej är upp till betraktaren att avgöra, döljer sig teknik från förra generationen av Mazdas lilla roadster. Det betyder en tvåliters radfyra på 158 hästkrafter och en av de mest uppskattade växellådorna i modern tid. Automatlåda finns som tillval.

Mitsuoka Roadster, som bilen heter, är nästan 4,6 meter lång, 70 centimeter längre än Mazda MX-5. Dessa centimetrar har som synes lagts framför A-stolpen och längst fram på plastkarossen har man monterat strålkastare från Mini.
Invändigt är donatorn tydligare, i huvudsak är det logotypen i ratten som skiljer sig liksom att man valt att ta bort startknappen.

mitsuoka roadster mazda mx-5

Invändigt avslöjas donatorn Mazda MX-5 tydligt.

Mitsuoka Roadster marknadsförs som modern teknik i ett klassiskt skal men även med att ha världens snabbaste elektriskt fällbara tak, processen tar 12 sekunder. Snygg eller ej, som spekulant bör du dock gå igång på det svepande retroformerna – bilen kostar nämligen tre gånger så mycket som Mazdan– 53 800 pund i England. Ja, lika mycket som en roadster från brittiska Morgan – mästare när det kommer till segmentet.

mitsuoka roadster mazda mx-5

Brittiska motorjournalister har rapporterat om usel sikt såväl framåt som bakåt.

Företaget Mitsuoka Motor må vara okänt i Europa men har pysslat med handbyggda lyxbilar på den japanska marknaden ända sedan 1968. Modellutbudet i dag utgörs av flera takförsedda modeller som oblygt lånar frontpartier från välkända brittiska tillverkare.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer