Världens mest sålda roadster fyller 30 år. Jo, tiden flyger när man har roligt bakom ratten. Till bilsalongen i Chicago kommer Mazda MX-5 Miata i ett jubileumsutförande.

Mazda MX-5, Miata om du så vill, fyller 30 år som modell och med det kommer en jubileumsupplaga för att fira detta. Modellen ska presenteras under bilsalongen i Chicago – samma plats där urmodellen täcktes av 1989.

MX-5 i Teknikens Värld

TV 1990 16 omslag
Att hitta bilar till testet av MX-5 i nummer 16/1990 var inte svårt, fyra redaktionsmedlemmar hade redan köpt varsitt exemplar – utan att ha sett bilen i verkliga livet.

Med över en miljon sålda exemplar genom åren är modellen världens bäst säljande roadster. I Europa har det sålts över 350 000 bilar.

Inför salongen har Mazda släppt bilden ovan och en på jubileumsmodellens plakett. Detta avslöjar inte särskilt mycket förutom att bilen som ska visas upp i Chicago förmodligen kommer att vara röd (som 1989) samt att versionen kan komma att tillverkas i tusentals exemplar.

Blir Mazda Miata-suget för svårt kan du läsa vår senaste provkörning av modellen eller varför inte ta del av vår artikel om när modellen fyllde 25 år som uppvärmning?

Mazda MX-5-30 år

Bilsalongen i Chicago öppnar dörrarna den 9 februari.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer