Ny japan med gamla amerikanska former. Här är Mitsuoka Rockstar – en jubileumsmodell som firar bilbyggarens 50 år.

Det skulle kunna vara en svår nöt i vår gamla artikelserie ”Gissa bilen” men vi ska ge dig svaret på en gång. Bilen på bilderna här är en… Mazda MX-5, i folkmun även kallad Miata. Det handlar emellertid inte om någon officiell facelift utan ett bygge av den japanska kustomfirman Mitsuoka Motor som även ligger bakom den Morgandoftande bilmodellen Himiko som vi skrev om förr ett par år sedan.

Mitsuoka Rockstar

Modellen på bilderna här heter Rockstar och lånar oblygt de flesta av sina former från Chevrolet Corvette C2 och C3 från 1960- och 1970-talen. Bilen firar firmans 50 år i branschen och ska således byggas i en upplaga på blott 50 exemplar.

Mitsuoka Rockstar

Formerna till trots så finns ingen vinkelåtta under huven, där finns donatorbilens vanliga 1,5-liters radfyra. Sex färger finns att tillgå och som i fallet med Himiko så har kustomiseringen begränsat sig till bilens utsida.

Mitsuoka Rockstar

Förutom i hemlandet har Mitsuoka Motor även återförsäljare i Bangladesh, Mavau, Malaysia men även i Monaco och England. I Japan startar priset för Rockstar på 4 688 200 yen vilket är strax över 377 000 kronor. Mer om firman kan du se i klippet nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer