McLaren 12C läggs ned

Produktionen av McLaren 12 C läggs ned, men McLaren erbjuder ägare gratis uppdatering.

När McLaren presenterade nya 650S på bilsalongen i Genève gjordes det klart att den inte var en ersättare till 12C, snarare en slags mellanmodell i märkets växande modellutbud. Produktionen av 12C stoppades för att kunna möta efterfrågan på 650S men var tänkt att återupptas igen. Nu är det klart att det inte blir så och att 12C läggs ned och därmed går modellen som åter satte McLaren på kartan för tre år sedan i graven.

Som plåster på såren erbjuder nu McLaren nuvarande ägare till 12C ett gratis uppdateringspaket. Paketet innehåller många av de funktioner som nya 650S har, bland annat nytt android-baserat infotainmentsystem, samt ny mjukvara som gör den redan befintliga luftbromsen mer finkänslig och anpassningsbar efter olika körstilar.

McLaren erbjuder sig även att installera backkamera samt digitalradio till ett reducerat pris och uppdateringarna ska kunna utföras från och med juni. Anledningen till nedläggningen är den massiva framgången 650S har fått och McLaren mottagit beställningar för sex månader framöver.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer