Under helgens Goodwood Festival of Speed passade McLaren på att visa upp nya banslukaren 650S GT3.

Baserad på vanliga gatversionen av 650S är banbilen 650S GT3 en ersättare till tidigare 12C GT3. 650S GT3 har fått ett aggressivare uttryck med kaross till större delen tillverkad i kolfiber med större luftintag för bättre kylning. Den gigantiska spoilern på bakluckan och diffusorn är även de tillverkade i kolfiber.

McLarens ingenjörer har uppdaterat hjulupphängningen som har dubbla triangellänkar runt om med ställbara dämpare. Bilen är även utrustad med ”air-jacks”, alltså tryckluftsdomkrafter som hissar upp bilen vid exempelvis hjulbyte. FIA-godkänd störtbur har monterats vilken är lättare och mer bekväm än den i föregångaren 12C GT3, det sistnämnda tack vare att den nya tillåter mer utrymme för ben och huvud. I kupén hittar vi även en regelrätt tävlingsratt samt en specialbyggd digital instrumentdisplay.

Motorn är densamma som i 12C GT3, alltså en racepreppad 3,8-liters dubbelturboladdad V8 som kopplas till en sexväxlad sekventiell låda som styrs med rattpaddlar. McLaren räknar med att leverera 15 bilar till 2015 års säsong, och om du redan har en 12C GT3 går det att uppdatera den till 650S GT3, ett paket som cirka 15 kunder har beställt till nästa säsong.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer