McLaren 650S med lite 12C och en gnutta P1

På Genèvesalongen nästa månad visar McLaren upp sin nya supersportbil som de verkar ha döpt till 650S. Den ska bjuda på en massa saker, inte minst lite från storebror P1 och lillebror 12C.

McLaren 650S, som vi redan sett på Ringen under namnet P13, sägs vara resultatet av 50 framgångsrika år av tävlande och vinnande på banan. Den är designad och utvecklad för att ge föraren den ultimata upplevelsen av lyx, inlevelse och spänning. Formspråket ska vara både dramatiskt och vackert på en och samma gång.
650S bjuder på egenskaper från både McLaren 12C (hette tidigare MP4-12C, film från provkörningen på länken) och supersportbilen P1. Rent supersportbilsmässigt är den inte i samma kaliber som P1, men placerar sig ovanför 12C.

Utan några som helst officiella siffror för 650S till vårt förfogande kan vi misstänka att McLaren återigen sätter sin tillit till sin 3,8 liter stora V8 och att den i 650S pressats upp till 650 hästkrafter. Den är sannolikt kopplad till en sjustegad dubbelkopplingslåda. Prestandasiffrorna lär inte skämmas för sig.

4 mars släpper McLaren bilder och all möjlig information om 650S. Under tiden får vi dras med ”teaserbilden” ovan som visar modellnamnet, lite blått och lite kolfiber.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer