McLaren har i ett pressmeddelande bekräftat att de kommer att bygga ett begränsat antal tresitsiga GT-modeller som en hommage till 90-talsikonen F1.

Den nya McLaren-modellen har fått kodnamnet BP23, vilket står för ”bespoke project”, eller skräddarsytt projekt, nummer två, med tre sittplatser. Modellen kommer att byggas i 106 exemplar, samma upplaga som McLaren F1, och McLaren skriver i sitt pressmeddelande att alla bilar redan är sålda.

Detta trots att varken tekniska specifikationer eller utseende är klart än så länge. Det enda McLaren har visat upp är en grafisk bild som antyder en bil med tresitsig kupé, sedd uppifrån. Föraren sitter, precis som i företrädaren F1, i mitten av bilen. McLaren lovar också att modellen kommer att vara en av deras mest kraftfulla någonsin.

McLaren kallar bilen för en Hyper-GT. Modellen är anpassad för långa resor med upp till tre resenärer, men den ska behålla den prestanda vi är vana att se från den brittiska sportbilstillverkaren. En perfekt bil för den lilla familjen. Drivlinan kommer att vara av hybrid-typ, precis som i P1.

Konceptet med supersnabb superlyx känns igen från både Koenigsegg Regera och Bugatti Chiron. Gissningsvis kommer både pris och prestanda att ligga nära Bugattis nyligen lanserade monster.

Modellen kommer från McLarens specialavdelning MSO, som också låg bakom F1-modellen på 90-talet. De jobbar tillsammans med de 106 redan klara kunderna för att skräddarsy bilarna för varje framtida ägare. Målet är att leverera de första modellerna i början av 2019.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer