Trams tyckte vissa. Ingen rök utan eld, menade andra. Nu är det i alla fall bekräftat att Apple och McLaren faktiskt hade ett möte i höstas.

I höstas spred sig nyheten som en löpeld i media: teknikjätten Apple ville köpa McLaren. Sanningshalten kritiserades dock på flera håll. Minsta rykte rörande kända varumärken som Apple, och McLaren med för den delen, har en tendens att bli en ”nyhet” lite väl fort. Att det hela startade med en insiderläcka till tidningen Financial Times gjorde dock att det fanns ett uns av seriositet i ryktet.

Läckan hävdade att Apple skulle vara intresserade av såväl företagets sportbilar som Formel 1-stallet. McLaren själva hävdade att det inte fanns någon sanning i ryktet och att det inte har pratats om vare sig köp eller investeringar med Apple.

Nu har emellertid Mike Flewitt, chef för McLaren Automotive (företagets sportbilsavdelning) för Reuters bekräftat att ett möte faktiskt ägde rum.
– De besökte oss. De pratade om vad de pysslade med och vi berättade vad vi gjorde. De fick en guidad tur. Det resulterade inte i något.

Mike Flewitt berättar i samma intervju att McLaren har fått flera bud från olika aktörer men hittills tackat nej. För bara ett par veckor sedan ska kinesiska investerare ha lagt en bud på 1,9 miljarder pund (över 20 miljarder kronor) på McLarens Formel 1-stall.

Apples och Googles utvecklande av egna självkörande bilar har uppmärksammats de senaste åren men arbetet har nu ändrats till att försöka knyta band med de etablerade biltillverkarna. Google har inlett ett samarbete med Hyundai och Apple har försökt hos både BMW och Mercedes.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer