McLaren visar nya värstingen P15 i december

McLaren P1:s syskon visas den 10 december – klockan 00.01. Det meddelar den brittiska sportbilstillverkaren samtidigt som vi får se två nya teaserbilder av bilen.

Vi skrev redan i somras om att den nya modellen, som kommer att ingå i märkets vassaste segment Ultimate series, var på gång.

Nu visar det sig att den nya bilen kanske låg närmare i tiden än väntat. Nya ”P15”, som bilens kodnamn lyder, visas redan den 10 december.

Än så länge är detaljerna kring modellen sparsmakade men McLaren beskriver P15, som alltså kommer att heta något annat i slutändan, som sin ”extremaste gatlegala bil någonsin”, utvecklad för intensiv bankörning. Vardaglig användbarhet har fått stå tillbaka till förmån för banprestanda.

mclaren_p15_teaser_november_2017_02

De nya teaserbilderna ger oss inte mycket men den ena verkar visa en del av bakpartiet med ett tunt, streckliknande bakljus. Vi lägger även märke till karossdelar i kolfiber. Den andra bilden visar ett maffigt, trepipigt utblås och såklart ett McLaren-emblem.

Resten får vi alltså vänta på. En minut över midnatt den 10 december är det som gäller.

Vill du se nya ”P15” på nära håll? Då får du vänta till Geneve-salongen i mars nästa år.

P15 ska inte blandas ihop med nya BP23, ersättaren till legendariska McLaren F1, som också är under utveckling. Den bilen beskrivs som en ”hyper GT” och ska bli märkets snabbaste bil någonsin.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer