Mercedes är mitt inne i en uppdatering av sin C-klass och nu är turen kommen till AMG C 63-varianterna.

I mitten av februari började Mercedes pumpa ut uppdaterade C-klass. Först ut var sedanen och kombin. Därefter visade man upp uppdaterade Mercedes-AMG C 43, alltså AMG-lättversionen. Och i förra veckan var turen kommen till coupé- och cabrioletvarianterna av C-klass. När nu bilsalongen i New York har öppnat är det dags för AMG-värstingversionen att visa upp sig i uppdaterat utförande.

Som vi kan se handlar det utseendemässigt mest om detaljer. Grillen har tappat sin horisontella ribba och i stället fått en hel drös vertikala enligt Panamericana-konceptet. Strålkastarnas innanmäten har uppdaterats och likaså luftinsläppen under stötfångaren som har tappat nätet och i stället fått horisontella ribbor, samt några vertikala. Baktill märks lite grövre ändrör än tidigare samt en ny diffusor som, tillsammans med delvis justerade hjulhus, ska förbättra aerodynamiken.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé 2019 facelift

Interiört känner man igen sig sedan tidigare även om ratten är ny med bland annat ”beröringskänsliga ytor” och mätarhuset som numera är digitalt rakt igenom. 12,3 tum mäter instrumenteringen framför föraren. Infotainmentsystemet finns i två storlekar – 7 och 10,25 tum.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé 2019 facelift

V8-motorerna på 4,0 liter är orörda. Det betyder att AMG C 63-varianten utan S-tillägg fortfarande ger 476 hästkrafter och 650 newtonmeter och maskinen med S-beteckningen ger 510 hästkrafter och 700 newtonmeter. Nytt till dessa motorer är transmissionen som inte längre är sjuväxlad. Mercedes har nämligen kopplat samman V8:orna med senaste AMG Speedshift MCT 9G-lådan, det vill säga den nioväxlade dubbelkopplingslådan.
Drivlinan och chassit kan försättas i sex olika lägen – Vått, Komfort, Sport, Sport+, Race och Individuell.

Snabbast av varianterna är Mercedes-AMG C 63 S Coupé som gör 0-100 km/h på 3,9 sekunder. Långsammast är Mercedes-AMG C 63 Kombi och Mercedes-AMG C 63 Cabriolet som behöver 4,2 sekunder för att nå 100 km/h.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer