En ny Mercedes-modell är synonymt med en tuffare och välutrustad Edition 1-version vid lanseringen. Det gäller alltså även Mercedes-AMG C 63 Coupé och C 63 S Coupé.

För bara två veckor sedan presenterade Mercedes AMG-versionen av nya C-klass Coupé. Nu visar man upp bilen i Edition 1-utförande, det vill säga den version som markerar modellens marknadslansering.

Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 finns tillgänglig med eller utan S på bakluckan. Motorn är densamma i båda, en fyraliters biturbo-V8. Utan den extra bokstaven ger den ifrån sig 476 hästkrafter och 650 newtonmeter, med den är siffrorna 510 hästkrafter och 700 newtonmeter. Accelerationen 0-100 km/h är 4,0 respektive 3,9 sekunder och toppfarten oavsett version är 250 km/h – om man nu inte gör tillvalet AMG Driver’s Package som flyttar nålen fram till 290 km/h.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 2016

Två olika Edition 1-utföranden har Mercedes plockat fram. Det första är enbart för den starkare S-modellen och innebär mattgrå lack med gul dekalering på huven, taket, bakluckan, ovanför dörrtrösklarna och ytterbackspeglarna. De 19 tum höga fälgarna fram och 20 tum höga bak, med 255-däck fram och 285-däck bak, pryds av en gul fälgkant.
Färgschemat är hämtat från Mercedes nya DTM-bil, C 63 DTM, som har premiär på bilsalongen i Frankfurt.
Detta lite exklusivare Edition 1-utförande innehåller dessutom kolfiberkeramiska bromsar som klarar hårdare körning under längre stunder att mattas likt konventionella stålskivor.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 2016

Det andra utförandet är mer sansat. Det går att kombinera till båda modellerna, det vill säga med eller utan S, samt med alla tillgänglig karossfärger. Här är dekaleringen i mindre uppseendeväckande mattgrått och fälgarna har en annan design.

AMG Aerodynamics Package och AMG Night Package ingår i båda Edition 1-modellvarianterna. Det innebär bland annat andra kromribbor i grillen, högglanspolerad detaljer i svart, speciell diffusor och bakvinge.

Interiört innebär Edition 1 AMG Performance-sportstolar i Nappa-läder, speciella mönster och kontrasterande sömmar, gula färgklickar lite varstans och flatbottnad sportratt klädd i mikrofiber.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 2016

Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 2016

Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 2016

Visa kommentarer
NUVARANDE Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 – lite mer av allt
NÄSTA Första bilden på Jaguars suv F-Pace