När en Mercedes blir rejält uppskrämd brukar det vara åt Brabus håll vi tittar, men inte denna gång. Nu är det tyska trimfirman Väth som har nått högst och därmed toppar Brabus.

Mercedes-AMG C 63 har 476 hästkrafter. Räcker inte den effektsiffran så är det Mercedes-AMG C63 S man ska kika på, då får man 510 hästkrafter plockade ur den fyra liter stora twinturbo-V8:an. Och om det nu inte heller räcker så har man hittills fått lyfta på luren och ringa till Brabus för att låta dem plocka ihop en C600 E till en. Då får man plötsligt 600 hästkrafter. Med andra ord effekt så att det räcker och blir över… eller?

MISSA INTE: Vi kör Mercedes-AMG C 63 S

Nej, inte om man heter Väth. Den tyska trimfirman har nu brädat Brabus genom att ta fram sin trimmade version av Mercedes-AMG C 63 S. Med hjälp av diverse olika modifieringar i motorn levererar den nu 600 hästkrafter och 810 newtonmeter (700 Nm är original). Ungefär 40 000 kronor kostar uppgraderingen. Då får man en bil som toppar 320 km/h, dock oklart hur accelerationssnabb den är. Original gör Mercedesen 0-100 km/h på 4,0 sekunder och i Brabus 600-hästarsutförande gör den sprinten på 3,9 sekunder, så Väths variant lär ligga där omkring.

Väth Mercedes-AMG C 63 S

Men Väth har mer än så. De erbjuder nämligen ytterligare ett uppgraderingspaket, kallat V 63 RS, som bland annat innebär ny downpipe efter grenröret och optimerade turboaggregat. Vips så har bilen plötsligt 680 hästkrafter och lär bli ännu lite snabbare.

Väth erbjuder sina kunder också olika sänkningssatser, andra hjul och mycket annat extravagant som kan passa en trimmad kärra. Bland annat en ny hastighetsmätare som är graderad till 360 km/h.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer