Men inte bara den som rubriken lyfter fram, utan även den motorsvagare varianten Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Shooting Brake. 387 och 421 hästkrafter.

Nu har även nya Mercedes CLA Shooting Brake, som presenterades tidigt i våras, förvandlats till ett litet monster, precis som A-klass och CLA Coupé gjorde i förra veckan.
På samma sätt som sina syskon finns nya Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Shooting Brake i två utföranden – med eller utan S.

Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ Shooting Brake

Oavsett utförande sitter det en överladdad tvålitersfyra under huven. Den manövreras via gaspedal och AMG Speedshift-dubbelkopplingslåda. Drivningen sker på sedvanligt AMG-vis på samtliga fyra hjul.
Utan S på bakluckan handlar det som 387 hästkrafter och 480 newtonmeter som skickar iväg den ”slanka” kombin från noll till 100 km/h på 4,1 sekunder. Det är samma tid som för CLA-varianten men 0,1 sekund långsammare än A-klass i AMG-skrud. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h men kan för en extra slant höjas till 270 km/h.

Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ Shooting Brake

Med ett S på baklucka höjs effekten till 421 hästkrafter och vridmomentet till 500 newtonmeter. Då kapas 0-100-sprinten med en tiondels sekund till 4,0 sekunder. Även här rör det sig om samma tid som AMG-CLA:n i fyrdörrars coupéutförande men 0,1 sekund långsammare än motsvarande A-klass i halvkombiutförande. Toppfarten är begränsad till 270 km/h och kan inte höjas.

Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ Shooting Brake

Förbrukningen uppges till mellan 0,82 och 0,84 liter per mil beroende på motor- och utrustningsalternativ. Det motsvarar koldioxidutsläpp på mellan 188 och 191 gram per kilometer.

Lanseringsdatum och pris har Mercedes ännu inte meddelat, men räkna med en prislapp i trakterna kring 600 000 kronor och att marknadsintroduktionen äger rum någon gång i höst.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer