Mercedes BMW X6 M-konkurrent är här och instegsversionen har en V8 på 557 hästkrafter. Skulle det inte räcka till så finns det en S-version med ännu högre effektuttag.

I början av december presenterades nya Mercedes GLE Coupé, en suv med coupékaross som ska slåss om BMW X6-kunderna. Nu visar Mercedes även prestandaversionen Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic som siktar in sig på just BMW X6 M.

AMG-versionen har till skillnad från vanliga GLE Coupé fått något aggressivare uttryck med hjälp av större luftintag i fronten, lägre kjolpaket längs sidorna och grövre avgasutblås bak. I kupén finns en uppsjö av kolfiberdetaljer som varvas med läderklädsel och ratten som har en flat botten har delvis klätts i greppvänligt nappaläder.

Motorn i instegsversionen är en 5,5-liters V8 med biturbo som levererar 557 hästkrafter och 700 newtonmeter mot en förbrukning på 1,19 liter per mil (279 g/km). 0-100 km/h avklaras på 4,3 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h.

Toppmodellen Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé drivs av samma V8 men här har effekten skrämts upp till 585 hästkrafter och 760 newtonmeter. 0-100 km/h går 0,1 sekund snabbare än versionen utan S på bakluckan och toppfarten är även här begränsad till 250 km/h. Också förbrukningen är identisk.
Båda motorerna sammankopplas med den sjuväxlad automatlådan AMG Speedshift Plus 7G Tronic och drivning skickas till alla fyra hjul men med huvudsaklig drivning på bakhjulen.

I extrautrustningslistan erbjuds bland annat sportavgassystem, Bang & Olufsen eller Harman Kardon ljudutrustning, motorkåpa i kolfiber och mattsvarta 22-tumsfälgar (S-versionen har 22 tum som standard, icke S har 21 tum). Vad prestandamodellerna av GLE Coupé kommer att kosta när de lanseras är i nuläget ej fastställt.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!
Visa kommentarer
NUVARANDE Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic officiell – fakta, bilder och film
NÄSTA Land Rover Discovery Sport – tre snabba från provkörningen