Mercedes-AMG GT uppdateras med delar från sin syskonmodell med fyrar dörrar. Nytt på menyn är en bankalibrerad toppversion.

Mercedes-AMG GT kom för fyra år sedan och nu är det dags för en uppdatering. Kosmetiskt är det inte mycket att orda om, det handlar om delvis ny geometri på LED-strålkastarna.

Under skalet har det hänt lite mer. En ny ratt är på plats liksom digital förarmiljö som standard och centralt finns nu en bred skärm på 10,25 tum. Det mest känns igen från AMG GT 4-door Coupé och därifrån kommer även de nya touchknapparna på kardantunneln, där det tidigare satt vred.

Mercedes-AMG GT 2019

Foto: Daimler AG - Global Communicatio

Bilens kördynamik har uppdaterats och omfattar nu körlägena Basic, Advanced, Pro och Master, det sista bara för versionerna GT C, GT S och GT R. AMG GT kommer nu även med funktionen AMG Track Pace som är en slags färddator för körglada, eller en ”virtuell tävlingsingenjör” som Mercedes kallar det.

Mercedes-AMG GT 2019

Foto: Daimler AG - Global Communicatio

Största nyheten är den nya versionen GT R Pro på öppningsbilden ovan som är den mest baninriktade av dem alla. GT R Pro har inspirerats av märkets GT3- och GT4-bilar på fyra punkter: fjädring, lättviktsmaterial, aerodynamik och utseende. Både fjädringsväg och dämpning är justerbara och komponenter i chassit använder sig av såväl lättare som mer stryktåliga material. Karossen har en unik design för att behålla stabilitet i höga farter och bilen kommer på de flesta marknader med Track Package som omfattar saker som störtbur, fyrpunktsbälten och brandsläckare.

Mercedes-AMG GT 2019

Foto: Daimler AG - Global Communicatio

Motorn hos GT R Pro har ett effektuttag på maximala 585 hästkrafter, samma som för ”vanliga” GT R (vår provkörning av förra versionen kan du läsa här). Motormässigt har alla versioner av AMG GT lämnats orörda.

På klippet nedan ser du fabriksföraren Maro Engel ta GT R Pro runt Nürburgring på tiden 7.04.632.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer