Strax före sommaren kom Mercedes stora elsuv EQC ut på marknaden, och nu är det redan dags för en återkallelse.

Daimler har beslutat att återkalla den eldrivna modellen Mercedes EQC på grund av ett fel i drivlinan. Tillverkaren har identifierat en bult i framaxelns differential som eventuellt inte möter de krav man har på hållbarhet. Risken är att bulten går sönder under bilens livstid, meddelar Daimler.

Om bulten går sönder kommer drivningen till framaxeln att sluta fungera och i värsta fall kan delar av den defekta bulten fastna i differentialen, vilket skulle göra det svårt att kontrollera bilen, enligt Daimler.

LÄS MER: Fusk tvingar Mercedes till återkallelse av dieselbilar

Enligt tyska kfz betrieb, som var först att rapportera om återkallelsen, krävs det en omfattande åtgärd för att komma till rätta med problemet. Hela den elektriska drivenheten på framaxeln måste bytas, vilket beräknas ta cirka åtta timmar. Enligt kfz betrieb omfattas 1 700 bilar av återkallelsen, varav 571 finns i Tyskland. Mercedes Sverige bekräftar att man har satt igång en återkallelse men att antalet bilar som omfattas i Sverige inte är känt. Berörda ägare kommer att få information skickad till sig. Det har hittills registrerats 22 exemplar av EQC, enligt statistik från Bil Sweden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer