Mercedes E-klass får rak sexa

I nästa generation E-klass från Mercedes kommer en rak sexa att hitta in i motorrummet. Det blir första gången sedan 1990-talet som Stuttgart-tillverkaren erbjuder en rak bensinsexa.

Mercedes M104-motor försvann för gott 1999 och sedan dess har vi inte sett någon rak bensinsexa från märket. Rak dieselsexa erbjöds däremot ett antal år in på 2000-talet.
Nu är det, precis som vi rapporterade om för två år sedan, dags för Mercedes att gå tillbaka till att bruka raka sexor, något som konkurrenten i München, BMW, är duktiga på.

Autocar berättar att den nya raka sexan är långt gången utvecklingsmässigt och att nya generationen E-klass som kommer 2016 blir första modell att använda den. Året därefter kommer nya generationen C-klass att hoppa på tåget i samband med facelift.

Den nya motorn är flexibelt uppbyggd och ska enkelt kunna skalas ned till fyra och tre cylindrar. Sistnämnda variant är sagd att vara tillräckligt raffinerad för att behaga Mercedes-kunderna.

En ny generation C-klass står inför dörren och det bekräftas nu, om än inofficiellt, att nya AMG-versionen kommer att få en dubbelturbomatad V8 på 4,0 liter. Mercedes är också i tagen med att utveckla en laddhybridversion av nya C-klass.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer