Den 4 september smäller det. Då har nämligen Mercedes nya serie elbilar under namnet EQ världspremiär, en första föreställning som äger rum i Stockholm.

Vid en första hastig anblick kan man tro att det är en Saab i filmen som Mercedes har släppt på sociala medier (se nedan). Men det är ingen ny Saab som ska visas upp utan Mercedes första elektriska modell under nya varumärket EQ.

Modellen heter EQC och enligt filmen är det världspremiär den 4 september. Och Mercedes har valt att förlägga den stora avtäckningen i Stockholm – av alla ställen som det finns att välja på. Förmodligen blev de förtjusta i Stockholms skärgård sist de hade en världspremiär, nämligen för två år sedan då Mercedes X-klass visades upp på konsthallen Artipelag inte långt från Gustavsberg.

Ryktet i juli stämde alltså, då dök det upp obekräftade uppgifter på nätet att världspremiären ska äga rum i Stockholm. Enligt samma rykte är det inte Artipelag som gäller denna gång utan Nacka Strandmässan som är värd för sammankomsten me Convention som pågår där mellan 4 och 7 september.

Mercedes EQC rear

Mercedes EQC är, som vi sett på tidigare bilder (då den har varit maskerad), en suv baserad på nya MEA-plattformen (Modular Electric Architecture) som kommer att generera flertalet modeller framöver, bland annat en sedanmodell i storlek med C-klass och en lyxigare sedan.
Några tekniska specifikationer är ännu inte publicerade med det sägs att EQC bland annat ska erbjudas med ett 70 kWh-batteri som tillåter runt 50 mils körning per laddning.

Tidigare i dag släppte Mercedes ytterligare en film där vi får se andra änden av EQC.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer