Mercedes Untertürkheim-fabrik i Stuttgart kommer att genomgå en rad förändringar inför framtida produktion av elbilar, samtidigt som man ökar produktionen av konventionella drivlinor.

Untertürkheim-fabriken i Stuttgart är Mercedes huvudsakliga producent av drivlinor. Nu moderniseras fabriken i förberedelse för framtida elbilsproduktion. Ett nytt teknikcenter ska komma till, kallat E-Technikum, som kommer att ha ansvaret för prototyper av elektriska drivlinor och samtidigt sätta ihop diverse komponenter till Mercedes framtida elbilar.

Biltillverkaren har ett helt batteri med nya elbilar på gång, som ska täcka alla segment från småbilar till lyxbilar. Redan i september förra året lanserades konceptbilen Generation EQ, en eldriven suv byggd på en plattform som kan justeras i storlek och markfrigång för att passa till flera olika biltyper.

Untertürkheim-fabriken kommer också att stå för produktionen av nästa generations förbränningsmotorer, som ska vara mer effektiva och bränslesnåla. Mercedes räknar med att efterfrågan på bilar med konventionella motorer kommer att fortsätta öka.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer