Mercedes har släppt en teaser på vad som verkar vara en G-klass 4X4², men i AMG-utförande och som cabriolet. Det är alltså dags för ännu en udda Geländewagen-skapelse.

En ny Mercedes G-klass är på gång, men riktigt än är det inte dags – så Mercedes gör vad de kan för att hålla liv i nuvarande Geländewagen, som har hängt med sedan början av 90-talet. Och det gör de bra, då den fortfarande säljer som smör.

Så var det då dags för dagens ”gissa bajset”-omgång. Vad vi ser nedan är en teaser-bild från Mercedes. Vi ser direkt att det handlar om en G-klass, men med avsaknad av tak och med ett tredje bromsljus placerat på reservhjulet så verkar det röra sig om en cabriolet.

G65 AMG 4x4 Squared Convertible (1)

Vidare ser vi att bilen har skärmbreddare à la G 500 4X4² i kolfiber, vilket, tillsammans med vad som skymtar av hjulupphängningen och den breda spårvidden, får oss att tro att även detta är en G-klass på steroider.

Men det är troligtvis inte en G 500, vilket är det enda motoralternativet som 4X4² finns med just nu, utan att av registreringsskylten att döma är det mer troligt en Mercedes-AMG G 65. Om det är en G 65 med samma motor och effekt som i vanliga G 65, så handlar det om en V12:a med 630 hästkrafter och 1000 newtonmeter.

Denna udda skapelse blir sannolikt officiell inom kort och publik premiär kan vi nog vänta oss på Genève-salongen i mars.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer