Tyska standardvagnsmästerskapet DTM har närapå varit synonymt med Mercedes-bilar på banan. Medan andra märken kommit och gått har Mercedes alltid varit en stabil del av mästerskapet. Fram till nu. Efter 2018 års säsong lämnar märket DTM, för att i stället ta sig an Formel E.

Rykten har gått en längre tid om att Mercedes har planerat komplettera sin framgångsrika Formel 1-satsning med ett team i den eldrivna toppklassen i formelbilsracing – Formel E. Vad vi dock inte hade gissat var att denna satsning nu visar sig innebära slutet för Mercedes i tyska standardvagnsmästerskapet DTM.

Mercedes var representerade i DTM redan vid starten av ett tyskt standardvagnsmästerskap 1984, och märke som tävlat flest säsonger i mästerskapet. Sedan dagens tappning av DTM lanserades år 2000 har märket varit en av hörnstenarna i mästerskapet. Men trots att senaste totalvinsten i DTM kom så sent som 2015, så väljer nu Mercedes att lämna DTM efter nästa års säsong.

Orsaken är att man i stället kommer fokusera på Formel E, där man kommer vara med från säsnognen 2019/2020. ”Våra år i DTM kommer alltid att bli ihågkomna som en stor del i Mercedes motorsporthistoria”, säger märkets motorsportchef Toto Wolff. Man tappar dock inte konkurrenterna från DTM, både Audi och BMW har officiellt presenterat att även de ansluter till Formel E-mästerskapet.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer