Sportiga Nissan 370Z är till åren kommen. Ny ryktas man samarbeta med Mercedes för att presentera en ersättare till 2019.

Inspirerade av BMW och Toyotas samarbete med kommande modellerna Z4 och Supra har Mercedes och Nissan inlett ett liknande samarbete. Det är sajten Japanese Nostalgic Car som har snappat upp om inte nyheten så i alla fall ryktet.

Grunden är en artikel publicerad av den japanska sajten Response som även har bemödat sig att skissa fram vad samarbetet kan resultera i: nästa generation Nissan 370Z.

Nissan Fairlady Z 2019 skiss

Enligt ryktet ska nya Z-generationen erbjudas med två motorer – en radfyra från Mercedes på två liter och en större vinkelsexa från Nissans prestigemärke Infiniti.

Samarbete mellan koncernerna finns redan i form av Mercedes X-klass som baseras på Nissans pickup Navara och Infiniti QX30 som bygger på Mercedes GLA.

Det inte att komma ifrån att dagens 370Z är i behov av en ersättare – senaste generationen kom 2009. Samtidigt är Mercedes i behov av en ersättare till modell SLK/SLC som kom 2011 vilket skulle kunna vara en förklaring till varför ett samarbete är intressant även för tyskarnas del.

Hur mycket sanning som ligger i ryktet om ett tysk-japanskt samarbete återstår att se men vi kan nog vänta oss en ny Z-modell 2019 då serien fyller 50 år.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer