Mercedes på väg om BMW

I premiumligan är Mercedes på god väg att köra om BMW, om nu inte sistnämnda drämmer till med en decembermånad av aldrig tidigare skådat slag.

BMW har suttit på tronen i elva år, från 2005 till 2015. I år ser det dock ut som att Mercedes kommer att knipa förstaplatsen sett till vilken premiumbilstillverkare som säljer flest bilar under året.
I november ökade BMW:s försäljning (Mini och Rolls-Royce ej inkluderade) med 5,9 procent till 177 740 bilar vilket gör att de ligger på 1,82 miljoner sålda bilar hittills i år, en uppgång med 5,6 procent.
Bra siffror men de kan inte matcha Mercedes (Smart ej inkluderat) som i november sålde 182 602 bilar, en ökning med 13 procent. Sett över årets första elva månader har Mercedes sålt 1,89 miljoner bilar, en uppgång med 12 procent.

Mercedes är redan i år förbi sin fjolårssiffra, 1,87 miljoner bilar, och väldigt nära BMW:s dito som låg på 1,91 miljoner bilar.

Audi har ännu inte presenterar några siffror för november månad, men lägger sig sannolikt på tredjeplatsen när 2016 summeras. I fjol sålde Audi 1,8 miljoner bilar världen över.

Lexus ligger en bra bit bakom de tre så kallade premiumtyskarna. I februari meddelade de att de har som mål att sälja 680 000 bilar under 2016 och om det lyckas är det en ökning med 4,3 procent jämfört med 2015.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer