Mercedes S-klass som plug-in till Frankfurt

Plug in-hybrid har varit ordet på allas läppar ett tag nu. Självklart vill inte heller Mercedes missa tåget – nu är Mercedes S-klass plug-in på väg. Med officiell premiär redan i Frankfurt i höst.

Senaste upplagan av Mercedes S-klass, den sjätte i ordningen, presenterades som bekant tidigare i år och redan i dagsläget finns ett gäng riktigt snåla motorer till modellen. Inte minst hybridversionen S300 BlueTec, som drar imponerande låga 0,44 l/mil blandad körning och släpper ut så lite som 115 gram koldioxid per kilometer.

Kanske är dock inte Mercedes nöjda med det, eller så saknas ytterligare en dimension. Företaget har hittills inte haft någon serieproducerad plug in-hybrid – det ska det nu bli ändring på. På den stora bilsalongen i Frankfurt i höst kommer nämligen en plug in-version av nya S-klass att presenteras.

Bilen, som redan visats för utvalda grupper intresserade, kommer att få namnet S500 Plug-In Hybrid. Den har dock inte samma 4,7-liters bensin-V8 som ”vanliga” S500, utan får nöja sig med en V6-maskin med elhjälp på 333 hästar, vilket ju är samma maskinuppsättning som redan finns i S400 Hybrid.

Stämmer uppgifterna ska bensinmotorn driva bakhjulen medan elmotorn även hjälper framhjulen, vilket också gör S500 Plug-in fyrhjulsdriven. På endast eldrift ska man kunna köra åtminstone tre mil. Bränsleförbrukningen enligt EU-cykeln ska vara under 0,3 liter per mil, och utsläppen inte över stiga 75 gram koldioxid per kilometer.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer