Mercedes SLK uppdaterad – byter namn till SLC

Mercedes uppdaterar SLK som nu dels byter V8 mot dubbelturboladdad V6, men framförallt byter namn till SLC.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I vanliga fall brukar inte ett ansiktslyft innebära byte av modellnamn, men så har det varit för en del modeller hos Mercedes den senaste tiden på grund av att de vill påskynda uppfräschningen av modellutbudet.
Senast ut är lilla SLK som från och med modellår 2016 byter namn till SLC. Detta för att förtydliga släktskapet med C-klass.

Mercedes SLC

Utöver modellnamnet finns dock en del andra nyheter. Liksom nyligen uppdaterade SL har även SLC fått en något mjukare uppsyn som rimmar bättre med övriga modellutbudet. Interiört får SLC bland annat en ny ratt, nya mätartavlor, större infotainmentskärm och en del nya detaljer som inredningslister och läderdetaljer. Det fällbara plåttaket har uppdaterats och kan nu manövreras i hastigheter upp till 40 km/h.

Mercedes SLC

På motorsidan har det tillkommit ett nytt instegsalternativ, en fyrcylindrig 1,6-litersmotor som tack vare turbo levererar 156 hästkrafter och 250 newtonmeter. Värstingversionen, som tidigare hade en 5,5-liters V8 med 421 hästkrafter, har nu fått en dubbelturboladdad V6:a som levererar 367 hästar och 520 newtonmeter. Beteckningen är nu SLC 43 i stället för SLK 55 AMG.
Kraften skickas till bakhjulen via en niostegad automatlåda och 0-100 km/h ska avklaras på 4,7 sekunder, toppfarten är som vanligt begränsad till 250 km/h. Mercedes utlovar en snittförbrukning på cirka 0,78 l/mil.

Mercedes SLC

Övriga motoralternativ är fyrcylindriga, antingen bensinare på 2,0 liter med 184 respektive 245 hästkrafter, eller en 2,2-litersdiesel med 204 hästkrafter. Samtliga motoralternativ har niostegad automatlåda som standard utan de två svagaste bensinmotorerna, till dem erbjuds det som extrautrustning.

Pris är ännu inte fastställt då uppdaterade Mercedes SLC kommer att ha världspremiär på bilsalongen i Detroit i januari. SLC kommer sedan att börja säljas under våren 2016.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer