MG visar suv i Peking – och leder BTCC

Nästa månad slår bilsalongen i Peking upp portarna, med en hel rad av nya modeller som premiärvisas. De flesta av dessa är bara aktuella för just Kina. En av de mer västerländskt klingande är MG, som kommer att visa upp en nya suv i Peking, samtidigt som man gör succé i brittiska touringmästerskapet BTCC.

Vi har tidigare rapporterat om att det numera kinesiskt ägda MG har haft svårt att locka till sig kunder på den nygamla hemmamarknaden i Storbritannien. Men man valde att inte ge upp så lätt, utan gav i stället in i brittiska touringbilsmästerskapet BTCC. Nu, efter en tävlingshelg och tre körda lopp, leder en MG6 med Jason Plato bakom ratten serien.

Samtidigt ligger man inte på latsidan i österns rike. På bilsalongen i Peking, som öppnar nästa månad, presenterar man en  ny liten suvmodell. Suvmodellen, som kommer få namnet Icon, bygger på samma bottenplatta som snart Europa-aktuella halvkombimodellen MG5. Under huven kommer en 1,5 liter stor motor att husera, som också med tiden ska hamna i MG5 och småbilen MG3.

Enligt ett uttalande från MG:s chefsdesigner, Tony Williams, har arbetet med suvmodellen pågått sedan 2010, och bilen ska vara en direkt konkurrent till Nissan Qashqai. Lansering i Kina lär ske inom ett års tid. När bilen kommer till Europa återstår att se. Då lär också produktionen ske i Storbritannien.

Grunden till nya suven är halvkombimodellen MG5, som snart lär vara Europaaktuell.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer