MG3 för Europa visas i Kina

Här är en av få icke-konceptbilar som visas upp på bilsalongen i Shanghai som öppnade i dag. MG3 visades upp i Kina redan 2010, nu ska vi i Europa få vår beskärda del av den lilla bilen.

MG, ett klassiskt brittiskt märke. Men inte längre. Sedan 2005 är MG i kinesisk ägo och sedan 2007 är det SAIC, en gång spekulant på Volvo, som styr och ställer över MG. SAIC äger för övrigt också Roewe som är en omskrivelse av Rover efter ett misslyckat köp som i stället indiska Tata Motors gick vinnande ur.
MG gör i dag en handfull bilar för den kinesiska marknaden och en av modellerna säljs i dag i Storbritannien. Ytterligare en är på väg att nå europeisk mark och det är MG3 som nu ställs ut i Shanghai i vad man kallar europeiskt utförande.

Med sina 402 centimeter på längden är den i storleksklass med Volkswagen Polo, men lär ändå inte utgöra ett hot mot tysken. MG3 lanseras i sommar och då endast i femdörrarsutförande. Under huven är alternativen få, väldigt få. Det finns nämligen endast en motor att välja. En fyrcylindrig bensinare på 105 hästkrafter som är kopplad till en femväxlad manuell låda.
Tre olika utrustningsnivåer kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen.

Strax under 100 000 kronor blir instegspriset.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer