Den före detta sjufaldige F1-världsmästaren figurerar fortfarande nästan lika ofta i media som när han var aktiv bakom F1-ratten. Nu senast har han åkt fast för fortkörning strax utanför orten där han bor.

Världens bästa Formel 1-förare genom tiderna, tysken Michael Schumacher, har gjort det igen – uppmärksammats för sina prestationer bakom ratten utanför tävlingsbanan.
I slutet av förra året uppmärksammades Schumacher när han på väg till flyget, en aning sen, bad taxichauffören om att få ta över ratten och på så vis hinna med planet. Taxichauffören som hamnade i baksätet sista biten till flygplatsen sålde sedan sin taxibil – en Opel Vivaro.
Därefter har Michael Schumacher kört på en grind hos en bilfirma i England med en Fiat-van som resulterade i att en begagnatsäljare fick en knuff och ramlade över en annan bils huv. Sedan har det fortsatt, bland annat med en lindrig krasch med en Ferrari på Nürburgring, något som Ferrari senare dementerade.
Nu senast har Michael Schumacher åkt fast för fortkörning i en Audi-cabriolet utanför sin hemort Kerpen efter att, enligt uppgifter från olika motorsajter samt tyska medier, ha kört i 140 km/h på en 100-väg. I vanliga fall borde detta innebära indraget körkort, men i det här fallet räckte det med en bot på 75 euro samt tre prickar. På plats lär Schumacher ha sagt följande till polisen:
– Jag är mycket ledsen, detta är inget som ligger i min natur. Att köra fort hör bara hemma på bana.
Michael Schumacher är medlem i organisationen Commission for Global Road Safety som ligger bakom kampanjen ”Make Roads Safe” där man försöker få fram säkrare vägar runt om i världen.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer