Mini kompletteras av snålare och effektstarkare motorer, nu är starka Cooper SD och snåla One First här.

I förra veckan visades nya femdörrars Mini upp för världen och då kunde vi även rapportera att instegsmodellen One First och starkaste dieselmotorn Cooper SD är aktuella för denna. Nu släpper Mini mer information om dessa motoralternativ till tredörrarsmodellen.

Starkaste dieselalternativet är då Cooper SD som med en fyrcylindrig 2,0-litersmotor levererar 170 hästkrafter och 360 newtonmeter. Medelförbrukningen uppges till 0,4 liter per mil och koldioxidutsläpp på 106 gram per kilometer. Med sexväxlad manuell låda som är standard klarar Cooper SD 0-100 km/h på 7,3 sekunder, med sexväxlade automatlådan som är tillval går det på 7,2 sekunder.

Instegsversionen One First är en trecylindrig turboladdad 1,2-litersmotor som ger 75 hästkrafter och 150 newtonmeter. One First ska klara 0-100 km/h på 12,8 sekunder och medelförbrukningen uppges vara mellan 0,50-0,52 liter per mil och 117-122 gram koldioxid per kilometer.

Mini har inte släppt några officiella prisuppgifter för dessa motoralternativ, men baserat på uppgifterna vi fick förra veckan bör de ligga omkring 229 000 kronor för Cooper SD och 159 000 kronor för instegsmodellen One First.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer