Mitsubishi L200 tuffar till sig

Mitsubishi är för tillfället fast i konceptbilsträsket. Efter Engelberg Tourer Concept visas nu Triton Absolute Concept, eller L200 Absolute som vi européer hellre kallar den.

På den nyligen öppnade bilsalongen i Bangkok ställer Mitsubishi ut en konceptbil vid namn Triton Absolute. Triton är namnet på pickupen L200 på marknader utanför Europa.
Med Triton Absolute vill Mitsubishi visa upp en tuffare och mer robust sida av modellen. Japanerna kallar tilltaget för ikoniskt och beskriver konceptbilen med kraftuttryck som ”dynamiskt kraftfull”, ”mekaniskt hållbar”, ”uppbyggd robusthet” samt ”mer solid och grovhuggen”.

Vad det handlar om är en L200 med LED-ljus på taket, röda handtag ovanför samtliga dörrar, skärmbreddare i kolfiber, röda detaljer på hasplåtarna, grova däck, fem centimeter högre markfrigång och bredare spårvidd. Fjädringsvägen har utökats för att förbättra den populära pickupens egenskaper utanför asfalten.

Mitsubishi Triton Absolute Concept

Triton Absolute Concept ska inte bara kunna beskådas på pågående bilsalongen i Bangkok utan även på andra platser det närmaste året. Mitsubishi vill nämligen se hur betraktarna reagerar på bilen och om det är positivt nog kanske en produktionsversion kan bli aktuell.

LÄS MER: Mitsubishi L200 facelift


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer