Nu riktar tyska åklagare misstankar mot Mitsubishi. Den japanska tillverkaren misstänks ha fuskat med utsläppen från sina dieselmotorer.

Under gårdagen genomförde tysk polis husrannsakningar på tio platser i Tyskland som en del i en undersökning av Mitsubishi. Även underleverantörerna Continental och Denso, som tillverkar bränslepumpar och insprutningssystem, är under utredning.

Tyska myndigheter misstänker att det har fuskats med Mitsubishis fyrcylindriga dieselmotorer på 1,6 och 2,2 liter med Euro 5- och Euro 6-klassning. Tyska myndigheter uppmanar alla som äger en bil med någon av de här motorerna, tillverkade efter 2014, att kontakta tysk polis eftersom bilarna löper risk att bli otillåtna att köra på allmän väg.

LÄS OCKSÅ: Volvo Cars anklagas för dieselfusk

Mitsubishi misstänks ha använt sig av en mjukvara för att stänga av avgasrening när de tycker att den inte behövs, det vill säga när bilen inte utsätts för någon utsläppsmätning. Fusket misstänks ha gått till på ungefär samma sätt som när Volkswagen fick 11 miljoner dieselbilar att framstå som mycket renare i labbmiljö än på verklig väg.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer