Mitsubishi ser över paletten och ska särskilja modellerna mer samt bygga sina bilar på plattformar från Nissan och Renault.

Mitsubishi städar upp i modellpaletten. En källa inom företaget har för Autocar avslöjat att man ska särskilja sina modeller storleksmässigt. Arbetet börjar nästa år och målet är att det ska skilja cirka 20 centimeter i längd mellan modellerna Outlander, Eclipse Cross och ASX.

I och med det kommer nästa Outlander att bli större och kommande ASX att krympa. Bilarna ska bygga på samma plattformar som koncernkollegorna Nissan och Renault.

LÄS MER: 200 000 Outlander PHEV sålda

Kommande Outlander ska finnas i såväl bensin, diesel som laddhybridutförande och inspireras av konceptet Engelberg Tourer, enligt källan. Eclipse Cross kommer som både hybrid och laddhybrid medans ASX ska erbjudas i ett helt eldrivet alternativ.

Mitsubishi Engelberg Tourer Concept

Mitsubishi Engelberg Tourer Concept ger en hint om kommande Outlander.

Rådande suvtrend passar Mitsubishi perfekt, menar källan, då biltypen ligger i märkets DNA, men gör även kompakta bilar. Mitsubishi har tidigare gått ut med att man inte ger upp sedaner eller småbilar. Nästa Mirage/Space Star/Colt kommer med största säkerhet med eldrift och idén att göra en världsbil som passar alla marknader ger man upp.

– Om du bygger en bil för både Asien och Europa kommer du inte tillfredsställa någon. Antingen blir den för lågt specad eller för högt, beroende på ditt perspektiv, menar källan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer