Model 3-ägare måste betala för att ladda med Tesla Supercharger

Medan andra Tesla-ägarna laddar ”gratis” vid snabbladdningsstationer världen över kommer de blivande Model 3-ägarna inte att åtnjuta samma förmån.

En aspekt som Tesla-ägarna brukar lyfta fram är att det för dem är gratis (eller ja, kostnaden är ju inbakad i bilens pris vid inköp) att ladda bilen vid en Tesla Supercharger-laddstation. De blivande Model 3-ägarna kommer sannolikt inte att premieras på samma sätt, detta enligt Tesla Motors vd Elon Musk som uttalade sig i ämnet under bolagsstämman i går.

Tesla Model 3, nya instegsmodellen som har lockat till nästan 400 000 förbeställningar, är i jämförelse med Model S och Model X en betydligt billigare bil. Lågt inköpspris innebär att vissa detaljer måste skäras bort, exempelvis den kostnadsfria Supercharger-laddning.

– Gratis laddning har i grunden en kostnad. Den självklara grejen att göra är att koppla bort den kostnaden från Model 3. Det kommer fortfarande att vara mycket billigt att köra långt med Model 3, mycket billigare än med bensin, men det kommer inte att ingå gratis långdistanskörning för livet om du inte köper det paketet, sa Elon Musk.

I dag har Tesla 632 Supercharger-laddstationer världen över, innehållandes totalt 3 780 laddare. Dessa är alltså kostnadsfria att använda för Model S- och Model X-ägare. Hur mycket Model 3-ägarna kommer att få betala är i nuläget okänt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer