Prenumerera på Teknikens Värld

Model 3 försenar Teslas nya lastbil

Den tröga produktionen av Teslas nya personbil, Model 3, får följdeffekter. Nu skjuts lanseringen av företagets nya lastbil tre veckor framåt.

Tesla Semi Truck teaser (lastbil)

Elon Musk har låtit meddela att premiären av Teslas nya lastbil skjuts framåt. Det tidigare lanseringsdatumet var 26 oktober – det nya datumet är 16 november. I ett tweet skriver Musk att de har omfördelat resurserna för att fixa flaskhalsarna i produktionen av den nya personbilen Model 3 och för att kunna snabba på tillverkningen av batterier. Detta gör att den kommande lastbilen får stå tillbaka.

Musks beslut är inte direkt förvånande. Den nya instegs-Teslan, Model 3, har nu dragits med förseningar en längre tid. Tidigare har vi bland annat rapporterat att Tesla räknade med att tillverka minst 1 500 bilar under september månad. Det blev sammanlagt 260 – för hela det tredje kvartalet 2017.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa