080207-whiplashskada

När kommer Dacia?

Mikael Stjerna svarar:

När kommer Dacia?

Vet du om Dacia Logan MVC kommer i dieselversion med snålförbrukning? Eller som hybrid och något upplyxad med till exempel luftkonditionering, men fortfarande till plånboksvänligt pris?

Tanken är ju att den ska säljas via Renault från 2009, vilket väl då betyder Volvo-Bilia, eller? Fortsätt gärna kräma på med kritiken rörande de galna försäkringspremierna för dieselfordon.

LARS HEDENSTRÖM

Kul att du gillar vår försäkringskritik! Dacia kommer att börja säljas i Sverige i januari. Eftersom Renault äger Dacia kommer det franska bolagets nya svenska generalagent att agera importör. Ett urval av Renault-handlare kommer att sälja Dacia, dock inte alla. Renault ska sälja Logan MCV samt Dacia Sandero.

Logan MCV är en extremt rymlig kombi som kan fås med sju säten. Den har två bakdörrar, som en skåpbil.

Tillval är metalliclack, luftkonditionering och cd/radio. Storleksmässigt kan bilen jämföras med Renault Grand Scénic. Priserna är inte klara men jag gissar att det handlar om drygt 100 000 kronor. Inledningsvis kommer Dacia Logan bara att säljas med bensinmotor. Hybrid, extrem snålmotor – nej, inte än så länge.

Sandero är en ny, mindre modell i Clio-storlek som utomlands säljs med två motoralternativ, på 1,4 respektive 1,6 liter. Bilen görs än så länge i Brasilien och Rumänien, men ska så småningom tillverkas också i Ryssland och Marocko.

Vill du se en rolig reklamfilm för Dacia Logan, titta på You Tube. I Tyskland kostar Logan 8 400 euro och i filmen demonstrerar en tysk Volkswagenhandlare hur mycket bil han kan erbjuda för så lite pengar genom att klyva en Passat i två delar och erbjuda kunden frampartiet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!