När litet vill ha mer: Aston Martin Cygnet stylad

A. Kahn Design har satt tänderna och kapsågen i Aston Martins svindyra lilla citybil Cygnet. 

En av de mindre älskade bilarna under de senaste åren har varit en… Aston Martin! Givetvis är det den lilla citybilen Cygnet som fått mer ris än ros, möjligtvis för att man fyrdubblat priset för den Toyota iQ som bilen bygger på rent tekniskt.

Att bilen ens finns till är inte så mycket av en gåta som ett resultat av att Aston Martin tvingats sänka genomsnittet av koldioxidutsläpp för alla sina modeller (Cygnet släpper ut 110 gram per kilometer). Därav Cygnet.

Men några som trots allt verkar gilla bilen är det brittiska trimföretaget A. Kahn Design. Den specialgjorda lilla Aston Martin-bilen har efter en behandling från Kahn fått en uppsättning 17/18 tum stora fälgar fram respektive bak. Avgassystemet med fyrdubbla utblås är även det ett resultat av Kahns ingrepp på bilen. Bromsoken har blivit lackade i bilens kulör och inuti kan kunden inreda sin lilla shoppingvagn helt efter eget tycke.

Vad kalaset kommer kosta är individuellt efter tillval men oavsett måste kunden se till att pynta 330 000 kronor som Cygnet kostar i affären.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer