Knappt har vi hunnit provköra nya, ansiktlyfta BMW 5-serie förrän vi nås av de första spionbilderna på nästa generation av modellen. Dessutom i kombiversion. Här är de!

Det är bara några dagar sedan vi skickade iväg vår redaktionschef Marcus Engström till södra Tyskland på provkörning av nya, ansiktslyfta BMW 5-serie. Knappt har han kommit tillbaka (och hinna åka bort igen) förrän vår spionfotograf har fångat de första bilderna på nästa generation av 5-serien.

Fortfarande är dock maskeringen stor på bilen, och testerna är i ett tämligen tidigt stadium. Vi kan dock se att det till och med är kombiversionen, Touring på BMW-språk, som fångats på bild.

Eftersom testerna är i ett tidigt stadium så är information om bilen fortfarande knapphändig. Det vi vet är att det är en helt ny modell det rör sig om. Kombin verkar, som kan ses på bilderna, få ett något mer sluttande bakparti än dagens modell, och även om fronten är välmaskerad så kan vi anta att den tar vissa drag av senaste BMW 3- och 4-serie.

Nästa BMW 5-serie förväntas också vara ett rejält stycke lättare än dagens modell, liksom dra nytta av modernare hybrid- och elmotorteknik för att sänka förbrukningen avsevärt. Lanseringen sker, beroende på karossversion, i slutet av år 2016 och början av år 2017. Lita på att mer information kommer successivt tills dess.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer