Generation två av Renaults crossover i B-segmentet, Captur, är under utveckling och väntas få premiär sent under nästa år. Troligtvis kommer den då att erbjudas med hybriddrift.

Uppgifterna kommer från franska motorsajten L’argus.
Nya Captur kommer att byggas på CMF-B-plattformen som delas med nya Nissan Micra, nästa generation Nissan Juke och framför allt kommande Renault Clio generation fem.
Den sistnämnda har ryktats komma som mildhybrid, men enligt L’Argus kommer nya Captur som både mildhybrid och, framför allt, laddhybrid. Bland annat ska man hämta teknik och idéer från konceptbilen Eolab som presenterades 2014. I övrigt är detaljerna kring hybriddrivlinorna få.

Elektrifiering är annars inget nytt för Renault som sedan tidigare har den renodlade elbilen Zoe. Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen har också lovat att lansera tolv elbilar innan år 2022.

Utöver hybridalternativen kommer Captur även att erbjudas med vanliga förbränningsmotorer. Ryktet säger att bensinaren på 0,9 liter ersätts av en 100 hästkrafter stark, trecylindrig 1,0-litersmotor. Även den nya 1,3 TCe-motorn ska finnas tillgänglig. På dieselsidan ska Captur erbjudas med en 1,5-liters dCi-motor med två effektuttag: 84 hästkrafter samt 113 hästkrafter.
I Sverige säljs Captur, som bekant, dock enbart med bensinmotorer.

Hur bilen kommer att se ut utvändigt och invändigt kan vi än så länge inte säga så mycket om. Nya Captur har hittills varit mycket ljusskygg. Det vi däremot nästan kan räkna med är att bilen växer några centimeter hit eller dit tack vare den nya plattformen.

Renault Captur generation två ryktas få premiär någon gång nästa höst.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer