Nevs har fått order på 150 000 elbilar som ska levereras till Kina. Det betyder hundratals nyanställningar i Trollhättan.

Det nyligen tecknade avtalet mellan Nevs och kinesiska Panda New Energy värderas till omkring 100 miljarder kronor. Detta betyder att Nevs ska leverera 150 000 elbilar baserade på 9-3-modellen, men utöver dessa ska 100 000 ytterligare elbilar från företag relaterade till Nevs och dess ägare levereras. I nuläget är det oklart vilka företag det rör sig om.

Bilarna ska levereras innan 2020 med start från och med 2017 och kommer åtminstone till en början att delvis byggas i Nevs fabrik i Trollhättan, något som innebär att företaget kommer att nyanställa ett stort antal personer.

– Vi ska leverera målade karosser som sedan slutmonteras i fabriken i Kina, som håller på att byggas nu. Jag vågar inte säga exakt hur många vi behöver anställa, men det handlar om hundratals personer, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till TT.

Företaget bakom ordern, Panda New Energy siktar på att bli världsledande leasingbolag för miljöbilar.

– Vi är mycket glada för samarbetet med Nevs, som bygger på ett arv av framgångsrika innovationer och som har kapacitet att möta vår efterfrågan, skriver Chao Ma, ordförande i Panda New Energy, i ett pressmeddelande.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer