Det börjar ljusna för elbilstillverkaren Nevs som tidigare tog över Saab-produktionen. Nu är de i stort behov av ny personal och då framför allt på ingenjörssidan.

I april gick Nevs ur den långa rekonstruktionsfasen och för ett par veckor sedan presenterades företagets nya delägare – Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area och Beijing State Research Information Technology Co. Ltd.
Om två dagar, på söndag, sätts spaden i jorden för att påbörja bygget av företagets andra globala fabrik vid sidan om den i Trollhättan.

Nevs ser alltså ut att gå mot ljusare tider, det märks också i form av behovet av ny personal. Till TTELA säger Mattias Bergman, företagets vd, att de har släppt på rekryteringsstoppet sedan ett par veckor tillbaka och att de nu är i stort behov av kompetens. Framför allt är det ingenjörer som behövs, men även personal för inköp samt rekryterare inom HR-området.
Nyanställningar till produktionen är ännu inte aktuella då Nevs har behållit den personal som behövs i nuläget.
I vissa fall handlar det om att hyra in konsulter i stället för att anställa. Det är behovet som styr.

Ingenjörerna som söks kommer främst att sysselsättas med utveckling av el- och hybridbilar samt färdigställandet av den nya plattformsarkitekturen (Phoenix möjligtvis).


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer