Första spionbilderna på Nissans kommande europeiska Volkswagen Golf-rival är här – men är den inte väldigt lik något vi redan sett?

Okej, det kanske inte är var mans kunskap, men faktum är att Nissan redan har en bil i golfklass-storlek på en rad av marknader runt om i världen. En bilmodell som säljs som Nissan Tiida i Japan och Kina, som Nissan Pulsar i bland annat Australien och Nissan Almera i Malaysia och Filippinerna.

Kanske är det också just namnet Almera som kommer att återanvändas när bilen nu kommer att komma till Europa. Nu har vi också fått första spionbilderna på den europeiska versionen, som Nissan sagt ska vara specifikt utvecklad för Europa, men under maskeringen ser den alltså ut att vara misstänkt lik de bilar som säljs i Australien och Asien.

Förmodligen kommer mindre ändringar exteriört och interiört att görast för att matcha europeiska behov, men någon helt ny modell är det knappast frågan om. Senaste generationen Tiida/Pulsar premiärvisades i Shanghai 2011, och har hittills tillverkats i företagets fabrik i Santa Rosa i Filippinerna. De europeiska bilarna lär dock, förmodligen, tillverkas i Spanien och kanske få motorer hämtade från koncernsyskonet Renault.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer