Tycker du att de limousiner som finns saknar den där gröna, miljövänliga känslan. I så fall, titta hit, för här är nämligen elbilen Nissan Leaf som limousin.

För bara några dagar sedan kunde vi berätta om att Nissans elbil Leaf äntrat tjänst som polisbil, nu kan vi berätta att modellen också har tagit plats som transportmedel hos lyxiga hotellkedjan Embassy Suites hotell i södra Nashville, USA (var annars?). Hotellet jobbar för att både ha en exklusiv och miljömedveten image, och kombinerat med att hotellets VIP-gäster oftast bor inom en radie på 8 km från hotellet blev det naturligt att hotellet skulle ha en Leaf Limousin.

Limosinbygget utfördes av Missouri-baserade firman LimoLand, som lät det mesta av originalbilen vara kvar, men la till ett gäng fashionabla inredningstealje i form av speglar, läderklädsen och cederträpaneler. Själva framdriften sker dock genom den vanliga Leaf-drivlinan, även om batteriet på 24 kWh har förflyttats bakåt för bättre viktfördelning. Totalvikten har förresten ökat med 181 kg, hävdar man.

Hur det är att köra Leaf-limousinen och hur mycket den kostat, hålls ännu så länge hemlligt. Om du vill se bilen in action kan du dock göra det på LimoLands filmklipp nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer