Nissans nya elbil kommer nu med sportbilsambitioner. Den ska visas upp som koncept under salongen i Tokyo men här är första bilderna Leaf Nismo.

För en månad sedan rycktes skynket av nya Nissan Leaf under Frankfurtsalongen. En elbil med mer normal framtoning än föregångaren från 2010. Så normal att den, liksom de flesta andra bilmodeller, kommer i en prestandaversion.

Nissan Leaf Nismo kommer att visas upp som koncept under den kommande bilsalongen i Tokyo men redan nu får vi se bilder på bilen. Även om Nissan ännu tiger som muren om det finns mer hästkrafter än hos vanliga Leaf så berättar man lite om skalet som tagits fram av Nismo, märkets prestandaavdelning.

Ändringarna som främst syns på stötfångarna fram och bak ska enligt Nissan inte bara vara för syns skull utan även öka marktrycket (så kallad downforce) utan att för den skull ändra bilens cW-värde (luftmotstånd).

Nissan Leaf Nismo Concept

Under skalet finns sportfjädring och hjulen ska ha sportigare dimensioner. Nissan antyder också att mjukvaran har justerats för att ge ”omedelbar acceleration vid alla hastigheter”.

Inslagen av kulörerna svart och rött, såväl in- som utvändigt, är Nismos kännetecken och finns även på en annan bil i montern under salongen: skåpbilen Serena.

Förra generationen Leaf fanns faktiskt i en Nismo-version men bara för den japanska marknaden och var att betrakta som ett stylingkit. Nismo byggde dock åtta uppvisningsbilar vid namn Leaf Nismo RC som var lättare än standardbilen och betade av 0-100 km/h på 6,85 sekunder och toppade 150 km/h.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer