Nya Maxima beskrivs av Nissan som en sportbil med fyra dörrar. Sportbil är att ta i, men om Nissan gör en Nismo-version är vi beredda att kalla den för just det.

På New Yorks bilsalong i april drog Nissan av det skynke som täckte en ny generation Maxima. Den stora sedanen med sin 3,5-liters V6 på 304 hästrafter beskrivs av biltillverkaren som en fyrdörrars sportbil.

Nu uppger en tjänsteman hos Nissan för amerikansk media att han arbetsgivare överväger att bygga en Nismo-version av nya Maxima. Först då skulle epitetet sportbil kännas mer riktigt, för vi vet alla vad Nismo, Nissans motorsportavdelning, kan göra med märkets modeller. Inte minst Juke-R 2.0 har vi i färskt minne, men även kommande Pulsar Nismo och så klart GT-R Nismo.

Om det blir en Maxima Nismo eller inte verkar hänga på hur försäljningen utvecklar sig. En stark efterfrågan på den stora sedanen och Nissan kan förmodligen inte hålla sig från att skapa en bil som kan ta sig an mer effektstinna versioner av europeiska motsvarigheter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer