Nu börjar den udda amfibielimousinen Nouvoyage Tender att säljas, en lyxfarkost som tar sig fram på land och vatten samt kostar drygt 35 miljoner kronor.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nouvoyage Tender visades första gången under 2013, men det är först nu den börjar säljas. Företaget bakom skapelsen håller till i Boston, USA, och grundmodellen är en rejäl pjäs som mäter tio meter på längden.

Nouvoyage Limousine Tender 33

Tender 33 som den heter väger in på drygt 6,1 ton och för att ta sig fram på land används fyra elmotorer med 130 hästkrafter vardera och en per hjul. Toppfart anges till 137 km/h, men räckvidd finns det ingen uppgift om.
Tröttnar du att glida runt som en landkrabba kan fordonet sjösättas och då tar en dieselmotor med 537 hästkrafter över drivningen, då ska toppfarten vara 28 knop. Totalt ryms det 500 liter diesel.

Nouvoyage Limousine Tender 33

De tolv passagerarna och två förarna kan avnjuta stora läderklädda fåtöljer och fordonet ska även vara handikappanpassat. Utöver tiometers-versionen erbjuds den även i längderna åtta, nio och elva meter. För lite extra friskluft kan taket höjas upp och ombordstigning sker antingen via aktern eller en utfällbar sidodörr om fordonet befinner sig på land.
Skulle du mot förmodan vara sugen på en Nouvoyage Tender får du dock gräva djupt i plånboken, pris ligger på omkring fyra miljoner dollar, cirka 35 miljoner kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer